De perfecte rib op jouw BBQ. Daar wordt toch iedereen blij van. Het blijft altijd een feestje als de spareribs op tafel komen en het heeft toch net iets anders dan een gewone hamburger of een stokje saté. Maar, dan wil je hem uiteraard wel echt goed gegaard hebben, lekker gemarineerd en met een perfecte bite. En wij vertellen je hoe je dit doet.
Je kunt zelf nog zo’n geweldige grillmaster zijn, je hebt wel goed materiaal nodig. Zorg er dan ook voor dat je niet voor de eerste de beste gaat maar kies voor kwaliteit. Natuurlijk weet je dat je met onze spareribs topvlees in huis haalt, maar mocht je het toch op een andere manier verkrijgen let er dan op dat het om varkensrib gaat en niet die van een buik. Je wilt natuurlijk wel echt mals vlees.
Ook hier geldt weer: wanneer je de spareribs bij ons besteld leveren we ze gemarineerd bij je thuis, maar mocht je toch zelf aan de slag gaan of liever wat extra marinade over je ribs hebben dan mag je deze stap niet missen. De beste manier is je spareribs de volle 36 uur voor je BBQ te laten marineren in een bak. Met uiteraard de holle kant omhoog zodat je marinade goed kan intrekken.
Nu begint het echte werk! Breng je BBQ op een constante temperatuur van 110 graden. Wil je weten hoe je jouw BBQ op de juiste temperatuur krijgt en houdt? Lees dan ons artikel over het bereiken van de perfecte temperatuur. Zorg daarnaast ook dat je twee gedeeltes maakt in jouw BBQ: een gedeelte met, en een gedeelte zonder kolen.
De spareribs plaats je boven het gedeelte zonder de kolen zodat ze indirect kunnen garen gedurende drie uur. Wanneer de tijd verstreken is pak je de spareribs in aluminiumfolie en plaats je ze nog een uur in de BBQ om te garen. Daarna kun je ze uitpakken, eventueel nog afgrillen en is het tijd om te genieten!