Een heerlijk broodje Pulled Pork van de BBQ. Waarschijnlijk loopt het water je al in de mond. Gelukkig is zelf Pulled Pork maken niet moeilijk! Met een low & slow bereiding heb je vooral wat tijd en geduld nodig om dit heerlijke gerecht te serveren. Wij vertellen je exact hoe je dit kunt aanpakken.
Pulled Pork wordt gemaakt van varkensnek wat Procureur genoemd wordt. Voor het beste resultaat kies je topkwaliteit Procureur van BBQthuisbezorgd om de heerlijke smaken en malsheid te behouden. Voor ons stappenplan hebben wij onze eigen Pulled Pork Kruiden gebruikt die heel gemakkelijk te bestellen zijn hier in onze webshop. Je gaat als volgt te werk:
|
Stap 1Haal de Procureur uit de koeling en leg het vlees in een (grote) ovenschaal. |
Stap 2Meng de kruiden met circa 10 eetlepels (olijf)olie. |
|
|
Stap 3Smeer het vlees in met het kruiden/olie mengsel. |
|
Stap 4Dek de schaal met het vlees af met aluminiumfolie. |
|
Stap 5Zet de schaal 4 uur in de oven op 120 graden. Verhoog daarna de temperatuur naar 150 graden en laat het vlees nog 3 uur garen. Het vlees moet in totaal dus 7 uur garen. Het is mogelijk om dit in de oven of op de BBQ te doen. |
Stap 6Laat het vlees na bereiding buiten de oven of BBQ een half uur rusten onder het folie. Trek vervolgens het zacht gegaarde vlees met 2 vorken uit elkaar en geniet van je zelfgemaakte Pulled Pork! |