Met Sinterklaas en Kerst gaan wij Nederlanders massaal aan de gourmet. En waarom ook niet? Gezellig met jong en oud koken aan tafel en eten wat jij lekker vindt. Nu kun je natuurlijk naar de supermarkt, slager en visboer gaan om je ingrediënten in huis te halen. Maar wil je jouw gezelschap nu eens extra verrassen? Dan mag je deze gourmetrecepten niet missen!
BBQthuisbezorgd heeft de meest smakelijke recepten voor je uitgewerkt om jouw gourmet onvergetelijk te maken én net dat speciale tintje te geven. En goed nieuws: de recepten zijn gebaseerd op het assortiment wat wij aanbieden. Dus als je een vlees- (en visschotel) bij ons bestelt, heb je de basis in huis en hoef je alleen de deur nog maar uit voor de extra’s. Wij leveren namelijk naast het vlees (en de vis) ook brood, huisgemaakte kaas/kruidendip, joppie-, knoflook- en chilisaus mee. Onbezorgd genieten noemen we dat.
15 stuks gepelde garnalen
¼ rode peper
½ teentje knoflook
sap van ¼ citroen
zout
1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Hak de rode peper en de knoflook fijn. Doe dit in een kommetje samen met het sap van een kwart citroen, een snufje zout en 1 eetlepel olijfolie. Leg de garnalen minimaal 1 uur in de marinade in de koelkast. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de garnalen gaar.
175 gram zalm
15 gram Parmezaanse kaas
¼ bosje dille
sap van ¼ limoen
15 gram amandelschaafsel
zout
peper
olijfolie
Bereidingswijze:
Pluk de dille en snijd de Parmezaanse kaas in kleinere stukjes. Maal de kaas, dille, rasp van de limoen, het amandelschaafsel en een scheutje olijfolie grof met de staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Verdeel de notenkruim over de zalmstukjes. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de zalm gaar.
175 gram kabeljauw
5 plakken gerookte spek
¼ bosje dille
peper
Bereidingswijze:
Bestrooi de kabeljauw met een snufje peper en dille en wikkel er een plak gerookte spek omheen. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de stukjes kabeljauw in ongeveer 4 à 5 minuten gaar en de spek krokant.
200 gram kogelbiefstuk
75 gram (kastanje)champignons
ketjap
½ rode peper
1 teentje knoflook
klein stukje gember
Bereidingswijze:
Snijd de champignons in plakjes. Doe de biefstukjes samen met de plakjes champignons en een scheutje ketjap in een kom. Snijd de rode peper, knoflook en gember heel fijn en schep dit door het vlees. Laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de biefstukjes in ongeveer 3 à 4 minuten.
8 mini hamburgertjes
8 mini (afbak)broodjes of 8 stukjes van het scheurbrood wat wij standaard meeleveren bij een gourmetschotel
paar blaadjes sla
Truffelmayonaise
8 cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
Bak je broodjes indien nodig af of verwarm het scheurbrood indien wenselijk. Snijd de broodjes of stukjes brood open. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de hamburgertjes gaar. Leg wat sla op de onderste helft van het broodje en leg hier het hamburgertje bovenop. Doe er wat truffelmayonaise overheen als topping en dek dit af met de andere helft van het broodje. Zet vast met een prikker met een cherrytomaatje.
200 gram kipfilet
¼ ui
½ teentje knoflook
½ cm. gember
½ tl kerriepoeder
1 el sojasaus
½ el olie
½ el citroensap
peper
zout
Bereidingswijze:
Snipper de kwart van een ui en pers het halve teentje knoflook uit. Rasp de gember. Doe de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap in een kom. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de kipfilet toe en laat dit tenminste 1 uur in de marinade staan in de koelkast. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de kipfilet hierin gaar.
shoarma
mini pita’s
knoflooksaus
Bereidingswijze:
Verwarm de pitabroodjes voor. Verhit wat olie in het gourmetpannetje en bak de shoarma gaar. Snijd een pitabroodje open, doe er wat shoarma in en top af met wat knoflooksaus.
Gebakken ei met diverse gesneden groentes doen het altijd erg goed.
Denk ook een aan rijst als bijgerecht.
En wat dacht je van onze diverse dagverse salades welke te vinden zijn in onze webshop.