Je hebt ons Veelzijdig Vleespakket gekocht! Hieronder lees je per item onze bereidingstips voor zowel pan, barbecue of oven.
Bereiding in de oven/barbecue
1: Neem de rollade uit de verpakking en laat in circa 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
2: Verwarm de oven voor op 180 C°.
3: Smelt 100 gram roomboter in een koekenpan. Bak de rollade rondom aan zodat zij mooi goudbruin kleurt.
4: Plaats de rollade in een ovenschaal en gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60-63 C°.
5: Wanneer de kerntemperatuur is bereikt haal de rollade uit de oven en laat haar daarna nog 15 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je de rollade aansnijdt.
Natuurlijk kun je in plaats van de oven ook de barbecue gebruiken. Daarvoor kun je dezelfde temperaturen aanhouden. Gebruik de barbecue wel indirect.
Bereiding in de pan
1: Neem de rollade uit de verpakking en laat in circa 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
2: Smelt 100 gram roomboter in een koekenpan. Bak de rollade rondom aan zodat zij mooi goudbruin kleurt.
3: Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in ongeveer 45 minuten gaar. Keer de rollade regelmatig om.
4: Haal de rollade uit de oven en laat haar daarna nog 15 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je de rollade aansnijdt.
Bereiding in pan/barbecue
1: Haal de karbonades uit de verpakking en laat ze op temperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier.
2: Kwast de karbonades in met wat olie en kruid ze naar eigen smaak. Gebruik bijvoorbeeld onze Varkenshaaskruiden of Chimichurri Kruiden.
3: Verwarm de grillpan en gril hierin de karbonades aan elke kant ongeveer 5 minuten afhankelijk van de dikte. Je kunt ook een kerntemperatuur aanhouden van 65C°.
Ben je een fanatieke barbecuer? Gril dan de karbonades op de barbecue om die heerlijke rooksmaak aan het varkensvlees mee te geven!
Bereiding op de barbecue
1: Haal de procureurlapjes uit de verpakking en laat deze op temperatuur komen. Dep ze eventueel droog met keukenpapier. Je zult zien dat ze mooi rood kleuren.
2: Verwarm ondertussen de barbecue tot 180 C° direct grillen.
3: Gebruik eventueel nog wat rookmot of rooksnippers om je procureurlapje een lekkere rooksmaak mee te geven.
4: Kwast de lapjes in met wat olie, zeezout en peper.
5: Gril de lapjes afhankelijk van hun dikte gaar in ongeveer 3-4 minuten per kant.
Bereiding in de pan
1: Haal de procureurlapjes uit de verpakking en laat deze op temperatuur komen. Dep ze eventueel droog met keukenpapier. Je zult zien dat ze mooi rood kleuren.
2: Kwast de lapjes in met wat olie, zeezout en peper.
3: Laat 50-75 gram boter in een koekenpan smelten en bak daarin de filetlapjes gaar in ongeveer 3-4 minuten per kant afhankelijk van hun dikte.
Bereiding in de pan/barbecue/oven
1: Haal de grillworst uit de verpakking en laat deze op temperatuur komen.
2: De grillworst is al helemaal gaar en klaar om te eten maar je kunt hem ook warm nuttigen.
3: Bak de grillworst rondom kort aan in een koekenpan of op de barbeque. Of verwarm de grillworst zo'n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C°.
4: Snij de grillworst daarna in plakjes. Eet uit het vuistje of doe lekker wat plakjes op een broodje.