Contact
 

Wat is Pulled Pork?

Pulled Pork is populair. Overal kom je het tegen. Menig restaurant heeft het op de menukaart staan en ook is dit een veel geserveerde topper bij veel (foodtruck)festivals. Maar waar komt Pulled Pork eigenlijk vandaan en waar wordt het van gemaakt?

Oorsprong Pulled Pork

Pulled Pork is over komen waaien vanuit Amerika, het zuiden van de VS om precies te zijn. Hier werden van oorsprong veel varkens gehouden. Nog ver voordat er BBQ’s waren, werden de varkens bereid aan een spit boven een gat in de grond waarin verkoolde boomstammen lagen. Hier ligt de oorsprong van de BBQ. Men had ontdekt dat een langzame garing resulteerde in een super mals resultaat. Zo mals dat je het vlees letterlijk uit elkaar kunt trekken.

Waar wordt Pulled Pork van gemaakt?

Pulled Pork wordt meestal gemaakt van varkensschouder (met been) of varkensnek, dit laatste beter bekend als procureur. Het allerbelangrijkste voor het beste resultaat is tijd. Door de langzame garing wordt het collageen (een eiwitstructuur in het vlees dat het stug maakt) omgezet naar elastine wat ervoor zorgt dat het vlees makkelijk uit elkaar valt.

Bereidingswijze Pulled Pork

Pulled Pork kun je op verschillende manieren bereiden: op de BBQ, in de oven of in de slowcooker. Kun je wel wat hulp gebruiken hoe? Lees het hier.

 






Product
Je hebt zojuist dit product in je winkelwagen geplaatst.
Je hebt nu 0 producten in je winkelwagen.