Contact
 

De temperatuur van je BBQ reguleren

Natuurlijk wil je dat heerlijke vlees ook écht goed bereiden en dan ontkom je er niet aan: de temperatuur van je BBQ reguleren. Maar, hoe doe je dat precies? Het aansteken van de BBQ is vaak het probleem niet, maar je barbeque op de gewenste temperatuur krijgen wel. En het dan nog op de gewenste temperatuur houden. Dat is een uitdaging! Gelukkig hebben wij de belangrijkste stappen op een rij gezet zodat jij straks zonder moeite jouw vlees kunt garen op de juiste temperatuur. 

Stap 1: opstoken van temperatuur

Wanneer je je BBQ gaat aansteken maak je natuurlijk gebruik van je grote vriend: de brikettenstarter. Een paar aanmaakblokjes op het rooster, briketten in de starter en gaan. 

Stap 2: regelen van temperatuur

Heb je je kolen goed aangestoken en liggen ze te gloeien in de BBQ? Dan is het tijd voor de volgende stap: het regelen van de optimale temperatuur voor het grillen van jouw vlees. Aan de basis hiervan ligt een heel eenvoudig principe. Vuur heeft lucht nodig om te bestaan. Meer lucht betekent meer vuur en dus een hogere temperatuur. 

Tip: handige schuifjes

Veel moderne barbecues hebben schuifjes om de toevoer te regelen. Vaak zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde van de barbecue. Door met deze ventilatiegaten te spelen, zal je merken dat je de temperatuur in je BBQ goed kunt bijsturen. Des te meer je de schuifjes openzet des te meer lucht erbij komt. Zo kun je de temperatuur omhoog brengen, of natuurlijk weer laten dalen door een schuifje weer dicht te zetten wanneer je langzaam wilt garen. 

Info: Welke temperaturen zijn haalbaar?

Afhankelijk van jouw BBQ kun je deze behoorlijk opstoken. De luxe varianten kunnen vaak tot 400 graden komen wanneer je alle schuifjes openzet. Een gemiddelde kolenbarbecue daarentegen zal gemakkelijk aan de 250 graden komen wanneer je voldoende kolen gebruikt. Wij adviseren je om een gewone lading kolen in de brikettenstarter te doen en de ventilatiegaten van je BBQ half dicht te zetten. Op die manier kun je goed bekijken wat dit met de temperatuur van je BBQ doet en zo spelenderwijs de gewenste temperatuur bereiken. 

Stap 3: beheersen van temperatuur

Je wilt een groot stuk vlees langzaam garen, maar hoe zorg je dat jouw BBQ op een constante temperatuur blijft? De eerste stap is kiezen voor goede briketten. Wil je weten waren juist briketten ipv houtskool? Lees dan ons artikel over het verschil tussen houtskool en briketten. Wanneer je merkt dat de temperatuur begint te dalen zet je geleidelijk de schuifjes wat open. Heb je deze uiteindelijk allemaal openstaan en blijft de temperatuur dalen? Dan is het tijd om de brikettenstarter er weer bij te pakken en een nieuwe lading aan gloeiende briketten toe te voegen. Op die manier kun je het perfecte stuk vlees garen voor jouw zomerse BBQ!  

Aan de slag met topkwaliteit steaks

Na het lezen van dit artikel wil je natuurlijk eerste klasse rundvlees om aan de slag te gaan met het beheersen van de temperatuur en het grillen van jouw perfecte stuk vlees. Voor de echte vleesliefhebbers hebben wij dan ook een pakket samengesteld; de Grillmasters Choice. Met een totaal aan 3200 gram bestaat dit pakket uit 1 Ierse tomahawk, 1 Ierse kogelbiefstuk, 4 Ierse entrecote’s, 4 Groene Hart Angus burgers en een BBQ Rub All Use. Een ideaal pakket om aan de slag te gaan met jouw grill skills! Klik hier voor het pakket.

 

 







Product
Je hebt zojuist dit product in je winkelwagen geplaatst.
Je hebt nu 0 producten in je winkelwagen.