Bereidingswijze steaks

Er zijn meerdere manieren om je steak te bereiden. De steaks van BBQthuisbezorgd zijn zowel te bereiden in de pan als op de BBQ. Handig als je weet hoe dit te doen.

Steak bakken in de pan

Verhit 3/4 ongezouten roomboter in een hete pan en wees vooral niet te zuinig. Voeg een klein scheutje olie bij de boter. Boter zorgt voor de rijke botersmaak. De olie zorgt voor hogere temperaturen waardoor de steak mooier dichtschroeit zonder dat hij verbrandt. Wacht tot het schuim van de boter is weggetrokken en bijna verkleurt voordat je de steak in de pan legt. Voeg de rest van de boter toe. Bak je steak 1 minuut per kant voor een steak die rare gebakken is.

Zet vervolgens de warmtebron iets lager (niet te laag). Dit om ervoor te zorgen dat de boter niet verbrand. Maar zet het vuur niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken.

Het is heel persoonlijk hoe je je steak het lekkerst vindt. Bereidingstijd en kerntemperaturen zie je in onderstaande afbeelding. De tijden zijn exclusief het dichtschroeien van het vlees.

Hoe roder de binnenkant, hoe malser het vlees!

 

Steak bereiden op de BBQ

Afhankelijk van de soort steak die je wilt bereiden en hoe je het wilt serveren maak je eerst de keuze om met houtskool of briketten te gaan werken. Lees hier ons artikel Houtskool of briketten? voor meer informatie. Net als bereiding in de pan, schroei beide zijden van het vlees even snel dicht boven heet vuur en leg de steak vervolgens net naast de grote hitte. Afhankelijk van de gewenste garing draai je het vlees een paar keer om met een tang. Gebruik nooit een vork. Met een vork prik je het vlees lek en lopen de sappen eruit. Gebruik een vleesthermometer om de juiste kerntemperatuur te kunnen meten.





Product
Je hebt zojuist dit product in je winkelwagen geplaatst.
Je hebt nu 0 producten in je winkelwagen.