Heerlijk gebarbecued maar toch te veel inkopen gedaan? Zonde, maar niet getreurd. Morgen hoeft de BBQ niet opnieuw aan als je daar geen zin in hebt. Je kunt namelijk eindeloos variëren met je BBQ-leftovers. In dit artikel geven we je inspiratie.
Simpel, maar heerlijk. Gebruik de restjes overgebleven vlees voor de salade. Snijd ze in reepjes, meng met wat sla, tomaten en komkommer en zorg voor een fijne dressing. Je gezonde balansdag is een feit!
Nog (stok)brood over? Waarschijnlijk is het wat hard geworden, maar ideaal voor zelfgemaakte croutons in de salade. Zo ga je te werk: snijd het (stok)brood in blokjes en bak het kort in de pan met wat olijfolie en kruiden, voila! Je salade is compleet.
Je kunt de restjes vlees ook gebruiken als beleg op brood. Heerlijk voor een luxe lunch. Snijd het in plakjes, bak het eventueel kort op in de pan en beleg het brood met wat sla of rauwkost. Eventueel een vleugje mayonaise of olijfolie eroverheen en genieten maar. Denk bijvoorbeeld aan een broodje pittige kip, een heerlijk broodje hamburger of fijngesneden biefstuk met bijpassende saus.
Wil je graag de andere dag een warme maaltijd op tafel zetten? Dan kun je de restjes ook prima gebruiken in een tortilla. Zo serveer je echt iets anders dan de BBQ van de dag ervoor en kun je eindeloos variëren met het overgebleven vlees. Gebruik bijvoorbeeld de restjes kip en beleg de tortilla met kip, geraspte kaas en tomatensalsa. Even in de oven en je bent klaar. Natuurlijk kun je hier ook de salade bij serveren voor een complete maaltijd.