Contact
 

Met deze 7 tips bereid je de perfecte steak

Er is helaas geen handleiding voor de bereiding van de perfecte steak. Het is ook nog eens heel persoonlijk of je houdt van een medium of goed doorbakken steak. Maar natuurlijk zijn er tips & trucs om die perfecte steak te bakken. Leer in dit artikel de zeven basisprincipes voor jouw perfect bereidde steak.

Stap 1: Topkwaliteit vlees

De bereiding van de perfecte steak begint met een kwalitatief goed stuk vlees. Succes verzekerd als je onze steaks in huis haalt maar wil je je steak op een andere manier verkrijgen, ga dan naar een (keur)slager. Bespaar hier niet op. Want zoals zo vaak geldt is ook in dit geval goedkoop duurkoop. Het beste vlees heeft een mooie dooradering die langzaam wegsmelt tijdens de bereiding.

TIP! Ribeye, entrecote of toch liever tournedos? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer en wil je weten welke stuk steak je moet hebben? Wij hebben alle soorten op een rij gezet om je wegwijs te maken in de wereld van biefstuk. Klik hier voor het artikel.

Stap 2: Breng het vlees op kamertemperatuur

Laat het vlees tenminste 24 uur ontdooien in de koelkast. Haal het 2 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Stap 3: Dep de steak droog

Dep het vlees droog om spetteren te verminderen. Bovendien zorgt het voor een mooier bruiningsproces.
Extra mals resultaat? Wrijf het vlees een half uur voor het bakken in met olie.

Stap 4: Zout en peper 

Bestrooi het vlees vlák voor het bakken met zout zodat er geen vocht onttrokken wordt aan het vlees. Gebruik peper pas na afloop aangezien dit kan verbranden tijdens bereiding.
Wil je je steak liever kruiden of marineren? Doe dit dan vóór bereiding.

Stap 5: Laat de steak intact

Laat de steak intact. Laat bot, vet of zeentjes in of aan het vlees zitten tijdens de bereiding. Dit versterkt de smaak en kun je na bereiding naar keuze wegsnijden.

Stap 6: Goed verhitten

Zorg ervoor dat je pan (bij voorkeur een pan met dikke bodem) goed verhit is. Dit geldt ook voor de kolen op je BBQ. Gebruik je een grillpan? Smeer dan je steak in met een klein beetje (olijf)olie. Giet geen olie in de grillpan zelf. Dit doet helemaal niets voor je vlees en verbrandt alleen maar tussen de ribbels.

Wil je meer tips over het bakken van steak in de pan en BBQ? Ga dan naar onze blog waarin we je exact vertellen hoe je beide bereidingen het beste kunt toepassen.

Stap 7: Laat de steak rusten

Leg het vlees (afhankelijk van de dikte) 5 à 10 minuten op een bord en dek het af met aluminiumfolie (met een kleine opening voor de stoom). De sappen in het vlees kunnen zich dan goed verspreiden en dat zorgt voor een malser resultaat.

Succes verzekerd met deze tips voor het bereiden van jouw perfecte steak. Na het lezen van dit artikel kun je vast niet wachten om aan de slag te gaan. Om het je makkelijk te maken hebben wij voor jou als echte vleesliefhebber een assortiment aan eerste klasse rundvlees samengesteld. Klik hier voor jouw keuze.

 

 

 

 

 

 







Product
Je hebt zojuist dit product in je winkelwagen geplaatst.
Je hebt nu 0 producten in je winkelwagen.