Winters weer? Dan kan een winter-BBQ natuurlijk niet ontbreken.

Wil je een unieke avond met vrienden of familie organiseren? Denk eens aan een winterbarbecue! Niets is fijner dan buiten zijn en ook in de winter kan dit prima. Hoe? Je creëert al snel een gezellige sfeer omdat het vroeg donker wordt. Steek de kaarsjes aan, dekentjes erbij en geniet van het buitenleven met heerlijk vlees op de BBQ.  

Vaak verdwijnt de barbecue na de zomermaanden de schuur in. Toch kun je in alle seizoenen gebruik maken van de grill. Juist wanneer je door het najaar en de winter minder buiten bent en al langere tijd niet hebt gebarbecued kan dit verrassend leuk zijn. In deze blog geven we je tips voor de ideale winter-BBQ met inspiratie voor warme dranken, de aankleding en uiteraard gerechten voor op de BBQ! 

Volle krachtige smaken in de winter

Waar je in de zomer kiest voor frisse gerechten mag je in de winter volledig los met volle krachtige smaken. Gebruik eens BBQ vuurkruiden om je houtskool of briketten te kruiden. Denk bijvoorbeeld aan een melange van basilicum, tijm, rozemarijn, majoraan en venkelzaad. Je kunt de vuurkruiden rijkelijk over het houtskool strooien zodra deze begint te gloeien. De vlammen en de rook zorgen ervoor dat de geuren heerlijk in jouw vlees, vis of andere gerechten trekken. Tip: stem de vuurkruiden af op de gerechten die je gaat bereiden. Ook kun je het vlees zelf kruiden met diverse rubs. Denk eens aan een piri piri rub, roast rub of chimichurri rub. Het geeft jouw vlees hierdoor net even een extra dimensie.

Niet alleen met kruiden, maar ook qua dranken kies je een andere richting. Ga voor warme dranken om al je gasten op temperatuur te houden. Een heerlijke zelfgemaakte gemberthee bijvoorbeeld, warme chocolademelk met rum of een Irish coffee. Ook kun je denken aan een warme punch of glühwein om de sfeer erin te houden. De mogelijkheden zijn eindeloos.  

Wintergerechten op de BBQ

De winter brengt heerlijke, unieke smaken met zich mee en ingrediënten die uitermate goed geschikt zijn voor de barbecue. Zo kun je jouw vleesspiezen combineren met krielaardappeltjes, stukjes winterpeen, pastinaak en pompoen. Marineer een procureur aan één stuk met jouw favoriete rub en maak er lekkere Pulled Pork van. Serveer dit op een geroosterd broodje met een salade op basis van kool en wortel, top af met een mooie BBQ-saus en je hebt een winnaar. Natuurlijk kun je ook kiezen voor hoogwaardig rundvlees. Een groot stuk vlees bereid op de barbecue wat je aan tafel aansnijdt en verdeeld over de gasten. Een tomahawk, picanha, entrecote, ribeye of kogelbiefstuk. De gasten zullen smullen van het sappige vlees. Serveer er een bijpassende rode wijn bij en maak het af met een stevige salade en gekruide aardappels en groenten van de grill.

Afsluiten in stijl

Waar je in de zomer vaak wat vroeger op de dag start met barbecuen en er door de lange aanloop vaak geen ruimte meer is voor een heerlijk dessert, kun je dit in de winter anders opbouwen. Begin met een lekker borrelbrood  gevuld met kaas op de BBQ. Vervolgens voor verschillende soorten vlees en/of vis en sluit af met een winters dessert en maak ook van het toetje een feest. Gebruik de (na)gloeiende hitte voor het maken van s'mores, lekkere biscuitjes met marshmallow ertussen. Ook kun je een banaan vullen met chocolade en eventueel afgieten met Amaretto, Gran Marnier of rum. Inpakken in aluminiumfolie en een kwartier laten garen op de BBQ. Of sluit af met een heerlijke apfelstrudel op de BBQ. 

Vergeet de aankleding niet 

Zie je het nog niet volledig voor je hoe je in de koude winter toch een avond buiten kunt genieten? Lees dan vooral verder. 

Kans op regen? Zet een partytent neer of gebruik een afdakje. Ook kun je buiten BBQ’en en het diner binnen houden. Op die manier geniet je toch van de heerlijke rokerige smaak van de BBQ maar hoef je geen kou te leiden. 

Te donker buiten? Denk aan verlichting zoals sfeervolle kaarsen of een olielamp. Juist omdat het vroeg donker is komt er meer sfeer in het buiten zijn. 

Brr, het is fris buiten? Steek de terrashaard of vuurkorf aan of plaats een heater. Dit geeft niet alleen warmte maar zorgt tevens voor een stukje extra sfeervolle verlichting. Leg een schapenvacht op je houten bank, pak er wat dekentjes of plaids bij en je hebt een heerlijk warm plekje. 

Het is zo kaal en guur? Versieren in de winter is niet moeilijk. Vrolijk je tafel op met mooie dennen- en Ilex takken, zet kaarsjes neer en kleed het verder aan met kerstverlichting.  Wedden dat je iedereen verrast met de hoeveelheid sfeer die je kunt creëren!  

Je leest het al; genoeg ideeën om ook in de winter te genieten van het buiten zijn. Dus haal de BBQ weer uit de schuur of laat hem lekker staan en verras het gezin, familieleden of vrienden met een speciale avond. Laat je gasten op tijd weten dat het etentje buiten is, dan kunnen zij er met hun kledingkeuze rekening mee houden. 

Wij bieden een ruim assortiment aan top kwaliteit winter-BBQ vlees om jouw avond tot een succes te maken. Bijkomend voordeel: Wij bezorgen aan huis waar en wanneer je maar wilt. Onbezorgd genieten noemen wij dat! Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Klik dan hier.    







Product
Je hebt zojuist dit product in je winkelwagen geplaatst.
Je hebt nu 0 producten in je winkelwagen.